Soki z Wiatrowego Sadu produkowane są z owoców z własnego gospodarstwa sadowniczego które objęte jest programem Integrowanej Produkcji Owoców (IPO). Proces technologiczny polega na tłoczeniu owoców i warzyw, co pozwala uzyskać optymalną ilość soku przy zachowaniu wszystkich składników odżywczych. Odpady pozostałe po wyciskaniu są niemal zupełnie suche, więc nic się nie marnuje. Uzyskujemy naturalnie mętne soki, posiadające bogaty bukiet smaków przy zachowaniu właściwości surowych owoców i warzyw, co doskonale wpływa na cały organizm.
Należy podkreślić, że względu na specyfikę produkcji - wykluczającej użycie sztucznych dodatków spożywczych i konserwantów - Soki z Wiatrowego Sadu tłoczone są z całych, zdrowych, świeżych owoców.
Nie zawierają konserwantów, dodatku wody czy cukru.
Soki zachowują świeży smak i aromat owoców do 14 dni po otwarciu (bez konieczności trzymania w lodówce), dzięki pakowaniu w worek Bag in box. Specjalny zawór worka Bag in box pozwala na wielokrotne dozowanie soku bez dostępu powietrza do wewnątrz, co zabezpiecza go przez zepsuciem.
Sok jabłkowy stanowi bazę naszych produktów, jego mieszanki z różnymi owocami i warzywami oferują niespotykaną na rynku paletę smaków, a jednocześnie dają możliwość wpływania na poprawę stanu zdrowia przy różnorodnych dolegliwościach.